Vervolg bio

Het niet willen nadenken over het ‘contract’ dat je sluit, heeft niet alleen gevolgen voor een eventuele scheiding, maar bepaalt ook de manier waarop mensen in een bestaand huwelijk functioneren. Ze hebben en maken niet voldoende duidelijk wat hun positie is, hoe ze op eigen benen in dit ‘heilige verbond’ willen staan. Zouden ze dat wel doen, dan zorgt dat mijns inziens voor een meer volwassen, zelfstandige en toch betrokken houding in hun huwelijk. Ik maak graag met mensen de shift van een puur juridische naar een integrale benadering hiervan.

Naast deze betrokken kant heb ik als jurist ook een zeer aardse en nuchtere kant; ik volg bijvoorbeeld de financiële ontwikkelingen op de voet en sta veel ondernemers bij. Zowel relationeel als inhoudelijk houd ik van helderheid. Ik schroom niet eerlijk advies te geven, ook al is dat niet altijd goed nieuws voor de cliënt. Mijn ervaring is evenwel dat cliënten me dat uiteindelijk altijd in dank afnemen.

Tot eind 2011 werkte ik bij SmeetsGijbels. Daarvoor heb ik als familierechtadvocaat gewerkt bij NautaDutilh te Rotterdam en bij Rassers Advocaten te Breda. Ook was ik van 2002-2009 rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Dordrecht. Ik ben lid van de VFAS, van de Vereniging Collaborative Divorce. Mijn opleiding tot personal coach is NOBCO-gecertificeerd. Ik ben advocaat, mediator en coach.

  • mr Julia Veldkamp advocaat mediator coach   Duurzaam Huwelijk