Crisis, gevaar en kans

Kans om beter uit een crisis te komen

Vaak worden geen duidelijke afspraken gemaakt. ‘Mensen zien een huwelijk niet als een contract, terwijl het dat wel is. In het zakenleven zou je nooit een verbintenis accepteren waarbij je alle schulden en bezittingen voor nu en in de toekomst op één hoop gooit. Bij een huwelijk vinden we dat maar heel gewoon, terwijl we ook weten dat een op de drie huwelijken stukloopt. Het zou juist heel liefdevol zijn om voordat je trouwt met elkaar af te spreken hoe je de zaken financieel regelt. Geld gaat ook over zorgen voor elkaar. Het vergt misschien veel moed om dat uit te spreken maar het legt wel een basis voor een duurzaam huwelijk.

Hoewel mijn vak met name het ontbinden van huwelijken is, voel ik verbinden als mijn missie. Ik zie het niet als tegengestelden, je kunt ze niet van elkaar losmaken.

Het Chinese teken voor ‘crisis’ bergt die schijnbare tegenstelling in zich. Het bestaat uit de tekens voor ‘kans’ en voor ‘gevaar’. Er is altijd het gevaar om in de crisis te blijven hangen, maar er is ook een kans om er beter uit te komen.’

Lees het volledige artikel in de pdf; “Zicht op het geheel, Duurzaam Huwelijk en Duurzaam Scheiden, over de mensenkant

www.duurzaamscheiden.nl

Sorry, comments are closed for this post.

  • mr Julia Veldkamp advocaat mediator coach   Duurzaam Huwelijk